dissabte, 2 d’octubre del 2010

Recursos

Com vos he dit, vos penge uns pocs enllaços significatius (al llarg de la setmana aniré afegint coses, que en tot cas vos explicaré a classe).

http://dcvb.iecat.net - Es tracta del Diccionari Alcover-Moll, més conegut com a Diccionari Català-Valencià-Balear. És un diccionari de dialectologia, per tant, a l'hora de fer-ne ús s'ha de tindre en compte que vos explica per què usem eixa paraula i no si està acceptada per la normativa o no. Vos servirà per confiar en vosaltres mateixa com a parlants i saber on ratlla la normativa.

http://dlc.iec.cat/
- Es tracta del Diccionari de la Llengua Catalana, fet per l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), que és l'organisme regulador de la normativa de la nostra llengua. És bastant rígid, supose que degut a que les normes són normes i sempre ens cauen mal.

Pel que fa a gramàtiques vos enllace amb la de l'IEC (http://www.iecat.net/institucio/seccions/filologica/gramatica/) per si voleu donar una ullada. Ara bé, és un document provisional encara i una miqueta pesat, així que sols vos el deixe per si realment teniu voluntat d'indagacio lingüística. La gramaticalització d'alguns conceptes l'aniré penjant amb el temps, i explicant-vos-la a classe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada